HoutkunstPassie voor Hout & Design

Houten beeld: Soulmates

Dit beeld heb ik ontworpen en uitgevoerd voor mijn vriendin.

Het beeldt uit dat wij op elkaar kunnen steunen. We voelen elkaar aan op zo'n manier dat het lijkt alsof we dezelfde roots hebben. Vandaar ook de symbolische wortels aan de onderzijde van het beeldje.

Tegelijkertijd staan de wortels symbool voor samen groeien.

Een passender beeld voor onze liefde had ik niet kunnen maken.


Spreekt dit houten beeld jou aan, ik maak met liefde een voor jou.

Het beeld van de afbeelding is uitgevoerd in berkenmultiplex, daar waar massief hout ook mogelijk is, denk aan walnotenhout, esdoorn en eikenhout.


Prijs inclusief sokkel: € 575,-


Afmetingen inclusief sokkel:

23 cm hoog x 10 cm diep x 16 cm breed

Houten beeld: Echtscheiding

Emoties oplossen door kunst te maken en te bekijken is een heel mooie manier. Dit beeld heeft voor mij veel emotionele waarde waar veel mensen zich in zullen herkennen. Het beeld beeldt een klein kind uit dat uit alle macht probeert zijn scheidende ouders bij elkaar te houden. De wereld valt onder zijn voeten weg en hij hangt er angstig en moedeloos bij, omdat hij faalt in de taak die hij in zijn ogen heeft, om zijn ouders bij elkaar te brengen. Niet wetend dat dit falen nog effect zal hebben op zijn volwassen leven. Angst om zichzelf te binden, omdat het voorbeeld dat hij heeft gehad, nu niet bepaald het toonbeeld van een liefdevolle relatie was.Angst om de volgende stap te zetten, omdat hij bang is dat het hetzelfde zal lopen.


Met het erkennen van de angst, kan deze ook losgelaten worden en ruimte bieden aan liefde en een blik vol vertrouwen op de toekomst. Deze keer kan hij het op zijn manier doen en heeft hij het lot in eigen hand. Vertrouw erop dat het anders kan, vertrouw erop dat het goed zal gaan.


Uitgevoerd in padouk, esdoorn en grenen.


Prijs: € 975,-


Afmetingen: 25 cm breed x 10 cm diep x +/- 34 cm hoog

Houten beeld: Groei

Het houten beeld beeldt de ontworsteling aan de comfortzone uit. De comfortzone waar de meeste mensen hun hele leven veilig in blijven zitten. Deze houdt jou als een soort moeras op de plaats, waardoor eruit komen niet even makkelijk is. Door door te blijven zetten, je doel voor ogen te houden en je grenzen te blijven verleggen, zul je groeien als persoon en kun jij je onttrekken aan de comfortzone. Er is zoveel meer mogelijk, geloof in jezelf en vertrouw.


Ik heb voor dit beeld verschillende luxe houtsoorten gebruikt. Voor de kubussen heb ik esdoorn, kersen, merbau en walnotenhout gebruikt. De kubussen waren een hele klus, aangezien ze allemaal onder verstek verlijmd zijn. Vooral bij de kleinste kubus was dit zeer fijn zaagwerk. De sokkel heb ik gemaakt van geborsteld eikenhout met doorlopende nerf onder verstek, behandeld met gothic kleurolie.


Prijs: € 1550,-


Afmetingen: 23 cm x 70 cm x 24 cm hoog


Het adres voor houtkunst, exclusieve meubels op maat en accessoires

Bel nu voor meer informatie: +31 6 81464630 of e-mail: richard@thewoodmaker.nl

Houten koffer: Floating Cubes

Deze koffer is naast een gebruiksvoorwerp ook een kunstwerk.

Het beeldt een ruimtelijk effect uit, dat de kubussen lijken te zweven in het hout. Het zwevende effect van de kubussen is zowel aan de voor als achterzijde zichtbaar.


De combinatie van mooie houtsoorten met hun natuurlijke (!) kleuren,zorgt voor een mooi geheel. Voor dit houten kunstwerk zijn esdoorn, wengé, purperhart, sucupira, eikenhout en berkentriplex gebruikt.
Prijs: Op aanvraag


Afmetingen: volgen nog


Houten kist met ingelegde vlinders

"Sla je vleugels uit en verken de wijde wereld"


Deze kist met uniek inlegwerk heb ik voor mijn nichtje gemaakt. Ze gaat op kamers en de vlinders symboliseren dat ze haar vleugels uitslaat en de wijde wereld met eigen ogen gaat verkennen. Voor de body heb ik wengé gebruikt en voor de schuifdeksel heb ik purperhart (paars!) en ingelegd esdoorn gebruikt. Op de onderzijde heb ik een persoonlijke boodschap gegraveerd.

De behandeling met boenwas zorgt voor een spiegelglad resultaat.Prijs: € 550,-


Afmetingen: 10 cm x 7 cm x 30 cm


Houtschilderij: Floating to the sun

"Of je nu linksom gaat of rechtsom gaat in het leven, het einddoel is altijd het licht."


Houtschilderij uitgevoerd met sucupira als basis, zebrano voor de zon en iroko, esdoorn en purperhart voor de kubussen. De ingelegde kubussen zorgen voor een verbazingwekkend 3D effect in dit houtschilderij. De zon lijkt aan de horizon te staan met de karakteristieke strepen van het zebrano hout.
Prijs: € 1250,-


Afmetingen: 115 cm x 25,5 cm x 2 cm


Beeld op maat


Wens jij een kunstwerk op maat? Een beeld op maat dat jouw emoties uit kan drukken en kan helpen bij jouw verwerkingsproces? Neem dan gerust eens contact op via richard@thewoodmaker.nl


Het lijkt mij een hele mooie uitdaging om uw emoties in een beeld uit te drukken. In het beeld hiernaast heb ik heel mooi mijn eigen emoties kunnen uitbeelden en het werkte voor mij zeer bevrijdend.


Wie weet, behoort een workshop om jouw eigen beeld te maken ook tot de mogelijkheden.Liefdes herinneringskist

"Samen groeien en de wereld verkennen"


Deze kist met uniek inlegwerk heb ik voor mijn geliefde vrouw gemaakt.

Hij bevat behoorlijk wat symboliek. De paarse lijn stelt de levenslijn van mijn vrouw voor en de zwarte lijn stelt mijn eigen levenslijn voor. Voordat onze paden elkaar kruisten, gebeurde er weinig bijzonders in ons leven, maar op het moment dat we elkaar ontmoetten, begonnen vlinders van verliefdheid te groeien in onze buik. Naarmate we langer bij elkaar blijven, leren we elkaar beter kennen en waarderen en blijft onze liefde voor elkaar groeien, gesymboliseerd door de groeiende hartjes en vlinders.


De doos is gemaakt van luxe parelhout gecombineerd met iroko, esdoorn, purperhart en padouk.Prijs: niet te koop


Afmetingen: volgen nog


Break Free

"Stap van het geëffende pad en groei als nooit tevoren"


Dit houtschilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van een emotionele gebeurtenis in mijn privé sfeer. Het beeldt wat mij betreft twee dingen uit:


1. Wanneer je buiten je comfortzone komt, voel je je heel vreemd en incompleet, wanneer je doorzet, zul je zien dat je zult groeien als nooit tevoren en dat jouw leven tot volle bloei zal komen.


2. Wanneer je geconfronteerd wordt met een heftige gebeurtenis in jouw leven, zul je je gebroken voelen. Ik ben er heilig van overtuigd dat alles met een reden gebeurt. Vandaag's verdriet, is het zaadje voor de vreugde van morgen. Door de emotionele schok zul je groeien en tot volledige bloei komen. Probeer uit iedere situatie iets positiefs te halen, als je er naar op zoek bent, zul je dat vinden ook.


Houtsoorten: Padouk, esdoorn, sucupira, purperhart, bilinga en essenhout.


Prijs: op aanvraag


Afmetingen: volgen nog

Floating Cubes

"There is a thin line between art and furniture"


De illusie wekken van zwevende objecten trekt steeds mijn aandacht.

Zo ook bij deze zeer exclusieve bijzettafel van sucupira met zeer speciaal inlegwerk van esdoorn, purperhart, walnotenhout en parelhout.

De nerf loopt mooi door onder het verstek. Het 3D effect van de kubussen gecombineerd met de grootte verschillen in de kubussen, maakt dat het lijkt dat de kubussen zweven. Of ze uit het gat komen of juist ernaar toe, dat laat ik aan jou over!


Prijs: € 2250,-


Afmetingen: volgen nog

Growth is a journey

"Imagine how far you can come if you just dedicate yourself to your goals"


Verhalen vertellen met kubbussen lijkt lastig te doen, maar met een beetje creativiteit kun je veel op zeer abstracte wijze uitbeelden. Zo ook met dit mooie houtschilderij dat ik op maat mocht maken voor het jubileum van NLCOM. De eerste kubus stelt de oprichting voor, de tweede en derde kubussen stellen twee grote groeimomenten voor van het bedrijf, zoals de verhuizing naar een nieuw pand. De laatste kubus stelt de toekomst voor, waar zal het heen leiden?

Wil jij een houtschillderij op maat wat jouw verhaal vertelt? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op via 0681464630 of via richar@thewoodmaker.nl 


Prijs: op aanvraag


Afmetingen: volgen nog


Vind je bovenstaande meubels mooi? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van The Woodmaker en maak gebruik van de mooie aanbiedingen die enkel gelden voor de ontvangers van de nieuwsbrief!